Senioren

U wilt zich fit voelen en zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Daarvoor is het van belang dat u op een gezonde manier in beweging blijft. Wij kunnen u daarbij helpen met zowel individuele-  als groepstherapie.

Wanneer geschikt?

Ouder worden kan gepaard gaan met problemen bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Ook de kans op vallen neemt toe, met alle vervelende gevolgen van dien. Daarom is iedereen van 55 jaar en ouder gebaat bij extra beweging. Zo blijft u goed in conditie, heeft u minder angst om te vallen en blijft u langer zelfredzaam.

Waar is de behandeling op gericht?

Het doel van de behandeling (zowel individuele therapie als groepstherapie):

  • Uw klachten zijn afgenomen.
  • U kunt beter omgaan met uw klachten.
  • U kunt makkelijker bewegen.

Wat houdt de behandeling in?

De behandeling is gericht op het oefenen van dagelijkse activiteiten, zoals lopen, opstaan vanuit een stoel, traplopen en omdraaien in bed. U leert hoe u dit kunt doen zonder uw lichaam te veel te belasten. Ook is er aandacht voor het voorkomen van vallen. Aanvullend op de individuele behandeling kunt u ook groepstherapie volgen. U oefent hierbij in kleine groepen van 3 á 4 personen. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en we houden rekening met uw wensen en mogelijkheden. Met elkaar oefenen kan heel stimulerend en motiverend zijn.

Wat krijgt u vergoed van uw verzekering?

In de meeste gevallen wordt de groepsbehandeling door uw zorgverzekeraar vergoed.

Wat zijn de extra mogelijkheden?

Mocht u niet in staat zijn om naar de praktijk te komen dan is het mogelijk om u aan huis te behandelen.